10 snabba frågor till guiden

10 snabba frågor till en av våra guider i Andorra:

  • Vad är det bästa med att arbeta i Andorra En perfekt kombination: härliga backar, massa sol och bra snö! Särskilt om man är en solkatt som jag. Fantastisk mat till riktigt bra priser.
  • Om jag är en rutinerad skidåkare som har i princip varit över hela Europa och åkt skidor, varför ska jag välja Andorra? Andorra har ett väldigt bra, välutvecklat och välplanerat skidsystem.  De har en hög kvalité på både service och standard då de hela tiden måste hålla sig på tårna för att kunna konkurrera med Alperna. Detta gör att man hela tiden får känslan av att Andorra alltid ger en det lilla extra för att förhöja ens skidupplevelse. Den höga standarden och servicen gäller även på hotellen, så man känner sig alltid välkommen i Andorra och det tycker jag är trevligt!
  • Apropå hotell, har du något favorithotell i Andorra?  Om jag skulle åka i väg med min pojkvän så skulle det nog bli till Hotel Grau Roig, där man kan rå om varandra i en fantastisk miljö och bara njuta av en veckas lyx. Om jag däremot skulle åka med min familj och småkusiner så skulle jag välja Piolets Park and Spa, för de har stora bekväma rum och ett härligt bollhav i lekrummet. Sedan kan man avsluta dagen i den trevliga spaavdelningen.
  • När du inte roar dig i skidbacken, vad hittar du då på i Andorra? Då tar jag ofta en sväng till huvudstaden Andorra la Vella för att shoppa loss.... shoppaholic som man är :-) I La Vella så kan man verkligen hitta fynd bland alla taxfree-butiker... det finns ju trots allt över 1500 stycken, så något brukar man ju alltid hitta. Sedan brukar jag avsluta med en middag på min favoritrestaurang: El Raco Mexica, där har de äkta mexikansk mat och personalen är supertrevlig.  Vissa kvällar blir det både en och två margarithas med mina vänner!
  • Okej, tillbaka till skidbacken, vad hittar du på varje vecka då du har gäster att roa?  Vi brukar ha pistvisningar på dagarna då vi åker runt i systemet och då visar jag alla trevliga backar och mina favoritrestauranger. Har man aldrig varit i Andorra så är det bra att följa med på en pistvisning för att få ut maximalt av sin skidvecka eftersom man får lite mer koll på läget. Efter en härlig dag i skidbacken så brukar vi gå på after ski tillsammans där vi tar en fördrink innan maten och skrattar om dagens bravader. Ps. det brukar vara guidens vurpa som är the highlight, haha. I bland hänger jag med våra gäster på en härlig helikoptertur vilket är en riktigt höjdpunkt. Varje vecka brukar vi guider arrangera någon överraskning till våra gäster. Som du förstår, så har vi full upp med "jobb" hela veckan lång ;-)
  • Vilken är din favorit-restaurang/café/backe i Grandvalira skidsystem? De tipsen avslöjar jag när man följer med mig och mina kollegor på pistvisning!
  • Om jag inte vill åka skidor varje dag, vad rekommenderar du då att man kan roa sig med? Det finns många andra aktiviteter, bl a: hundsläde, paragliding, en härlig helikoptertur. Jag har själv testat dem och det är verkligen en upplevelse! Om man inte vill vara just i backen så finns ju Caldea Spa som ligger i Andorra la vella som är Europas största termalbad där man lätt kan få tiden att gå! I samma veva så kan man passa på att shoppa lite grann och testa någon trevlig restaurang! Jag brukar ta en tur till uteserveringen Sol I Neu i Soldeu där man kan sitta och käka en god lunch på en solig terass och ha en fantastisk vy mot skidbacken.
  • Är det långa liftköer? Nej, då systemet är så stort och välplanerat så blir det inga långa liftköer alls, inte ens under högsäsong om man jämnför med Alperna.  Detta är mycket uppskattat hos våra kunder.
  • Är Andorra barnvänligt? Ja det är det verkligen då både hotellen och skidsystemen har gjort så att barn och föräldrar skall trivas! På vissa hotell så finns både lekrum, aktiviteter, och barnklubb.  Även i skidsystemet så finns det olika områden som är uppbyggda just för barn. Grandvalira har även vunnit pris för bästa skidskola i Europa.
  • Är det något annat om Andorra som du vill berätta till de som sitter och klurar nu på vart de skall åka i vinter? Jag tycker att man ska åka till Andorra nu då det fortfarande är exotiskt att åka dit, det är faktiskt inte så många svenskar som har varit här nere vilket göra det till ett väldigt speciellt resmål. Vi svenskar är ju väldigt beresta och då bör man inte missa denna lilla pärla. Då jag träffar alla dessa gäster personligen så är det många som har uttryckt hur positivt överraskade de blev av Andorra och de vill gärna åka dit igen, detta ser jag som ett riktigt bra omdöme! Som pricken över i:et så får ju alla resenärer som åker med Quality Travel riktigt fantastiska guider ;-)