SKIDPARADISEN ANDORRA & BAQUEIRA-BERET
flyg från Jönköping

Om du söker en skiddestination som erbjuder fantastisk skidåkning, strålande sol, underbar mat och knappt några liftköer... ska du boka din skidresa till Andorra eller Baqueira-Beret i dag!

Andorra
är idag mest känt för sin otroligt fina och upplevelserika skidåkning, med pister belägna på över 2 500 meters höjd är Andorra således ett utav de mest snö- och solsäkra skidområdena i Europa. Med över 300 soldagar per år så är det bäst att du packar ner solkrämen på resan. Det är också ett taxfree land som erbjuder ett stort utbud av restauranger, barer, och shopping i toppklass. Du kan njuta av kulinariska upplevelser som serveras som en blandning mellan det franska och spanska köket. Detta land med de stora upplevelserna ligger i bergskedjan Pyrenéerna mellan Frankrike och Spanien.

Skidsystemet
Grandvalira är det största skidsystemet i Andorra och erbjuder mer än 210 km pist. Här hittar du pistkartan. Här finns 68 toppmoderna liftar och med 128 nedfarter utformade med olika längd och svårighetsgrader. Storleken och Pyrenéernas utformning gör att alla skidåkare kan hitta sin egen utmaning. Pisterna är breda och välpreparerade. Här finner du världscupsbackar för slalom och storslalom, även världscupen i flygande kilometern går här varje år. Liftsystemet har kapacitet för över 100 000 personer i timmen varför liftköer är mycket ovanligt! Flera stora funparks finns för den som vågar. Det finns mycket bra offpiståkning, många områden kan man nå med lift. Under den starka solen kan du avnjuta en underbar måltid på någon av de 40-talet restaurangterasser som är belägna uppe i det fantastiska skidsystemet.

Det mindre skidsystemet i Andorra heter Vallnord. Arinsal/Pal: Här finns bra och välpreparerade backar. Du finner även barnens egen snöträdgård och ett flertal trevliga matställen att vila upp sig på. Arinsal/Pal har, förutom gröna och blåa backar, flertalet svarta backar för de som söker större utmaning. Här finns även freeride- och freestyleområden. Arinsal och Pal är sammankopplade med en stor kabinbana. Arcalís är ett känt område för bra offpist skidåkning. Här åker du på runt 2600 m.ö.h vilket gör området mycket snösäkert. Junior Freeride World Tour har haft deltävlingar i området. I Arcalís finns även möjlighet till skidåkning i backar med alla svårighetsgrader samt snowparks och bordercrossbanor.Klicka här för pistkarta!

Upplevelser & shopping
Från samtliga skidorter kan man enkelt ta sig till huvudstaden Andorra la Vella med buss. Det tar ca 20 min från El Tarter och 25 min från Soldeu. Från Arinsal tar det ca 15 min. I Pas de la Casa finns ett stort utbud av shopping men vill man in till huvudstaden tar det ca 45 minuter. I Andorra la Vella finns det över 2000 taxfree butiker att shoppa runt i och behöver man fylla på med energi så finns det många riktigt trevliga restauranger och barer. Där kan du även besöka Caldea – Europas största termalbadsanläggning där det friska vattnet fyller ut mer än 2000 m² av inomhus och utomhuspooler, bubbelbad, vattenfall och romerska bad.

Om du söker mer upplevelser och aktiviteter under din resa erbjuds bland annat helikopterskidåkning, paragliding, hundspann, skotersafari, igloohotell, offpistskidåkning och isgocart samt arrangemang som Quality Travels guider arrangerar exklusivt för våra gäster. Grandvaliras skidskola  har fått flera kvalitetsutmärkelser. Med ett liftkort har ni tillgång till hela området och ni tar er enkelt igenom systemet. Byarna El Tarter, Soldeu, Canillo, Grau Roig och Pas de la Casa tillhör Grandvaliras skidsystem. La Massana tillhör Vallnord skidsystem.

Baqueira-Beret
är det största skidsystemet i Spanien med hela 157 km härlig pist i storslagen natur… och tro inte att det är att det är blaskig, varm spansk snö du åker i… utan här åker du i torr pudersnö i välpreparerade fantastiska pister. Du finner långa och breda backar men ändå med stora offpistmöjligheter för den som önskar. Genomgående väldigt få liftköer, ibland helt obefintligt. Baqueira/Beret är uppdelat i 3 sektorer: Baqueira, Beret och Bonaguia, allt sammanbyggt i ett skidsystem. Detta är ett riktigt bra skidområde med snöklädda bergstoppar så långt ögat når. Det är helt klart i klass med Andorra och Alperna. Här kan du läsa mer om Baqueira-Beret >>

Quality Travel tar hand om dig
Quality Travel bjuder alla gäster på gratis pistvisning och andra förmåner under veckan. Pistvisningarna hjälper dig att hitta bättre i systemet och ser till så att du inte missar smultronställen. Våra svenska guider möter dig på flygplatsen och finns sedan tillgängliga hela veckan så att du kan få nyttig information och riktigt bra tips på restauranger och annat intressant. De anordnar utflykter och andra trevliga arrangemang för att förstärka din positiva upplevelse av  Andorra och Baqueira-Beret.

Andorra: Prisexempel:

  • 3 rätters middag: från 15 €
  • 1 flaska bra Rioja på restaurang: 10-12 €
  • Afterski: 2 för 1 stor stark: 5 €
  • Enklare lunch i backen från 7 € till gourmé lunch från 13 €