Vandringsprogram

Ankomstdag -  Söndag  

Ankomst till Barcelona flygplats där våra svenska reseledare möter upp er för bussresa till Andorra som tar ca 3,5 timmar inklusive en kort paus. Vi äter middag på valt hotell för att sedan ladda batterierna inför morgondagens vandring.

Måndag - Dag 1 - Den vackra dalen ”Vall d’Incles”

Vi börjar dagen med att vandra upp längs Vall d’incles med sitt pittoreska landskap utsmyckat med gamla lador och stall som träder fram längs färdleden. Till en början rör vi oss genom ett öppet och färgglatt landskap med en rad olika arter av bergsblommor, efter ca 2 km tar vår väg oss igenom en imponerande passage med stora granitblock som sträcker sig genom dalen. När vi når Juclar sjön, som är vårt huvudmål för dagen, stannar vi och avnjuter en välförtjänt lunch ca 2300 meter över havet.

Lugn grupp:
Höjdskillnad: 515 m
Vandringslängd: 10 km
Högsta punkt: 2315 m

Snabb grupp:
Höjdskillnad: 645 m
Vandringslängd: 15 Km
Högsta punkt: 2445 m

Ca-tider under dagen: Vandring ca kl 09:30-16:30.
Vandringen utgår från vår by Soldeu, ingen transfertid tillkommer.

Tisdag – Dag 2 – Cabana Sorda

Vi börjar vår vandringsled med att sakta röra oss genom en lugnt tallskog där vi kan komma att höra hackandet av hackspettar då denna fågel är vanlig i skogspartiet. Efter några kilometer lämnar vi skogspartiet bakom oss för att fortsätta vår vandring över bergsängarna. Vi njuter av utsikten; bergstopparna, floderna och dalen nedanför.  

Lugn grupp:
Höjdskillnad: 500 m
Vandringslängd: 7 km
Högsta punkt: 2300 m

Snabb grupp:
Höjdskillnad: 600 m
Vandringslängd: 12 Km
Högsta punkt: 2400 m

Ca-tider under dagen: Vandring ca kl 09:00-16:00.
Vandringen utgår från vår by Soldeu, ingen transfertid tillkommer.

Onsdag - Dag 3 – Siscaró-sjön

Vi börjar dagens vandring från vår by Soldeu för att vandra upp för den västra sidan av Incles-dalen. Vandringsleden går varsamt upp mot bergsslätterna som omringar Siscaró-sjön som är en perfekt plats att avnjuta vår lunch. Vi följer sedan bäcken som rinner ut från sjön ner från berget. Bäcken är livfull och vi passerar både lugna, idylliska delar samt häftigt porlande vattenfall under vår vandring.

Lugn grupp:
Höjdskillnad: 505 m
Vandringslängd: 12 km
Högsta punkt: 2325 m

Snabb grupp:
Höjdskillnad: 750 m
Vandringslängd: 14 Km
Högsta punkt: 2570 m

Ca-tider under dagen: Vandring ca kl 09:00-16:00.
Vandringen utgår från vår by Soldeu, ingen transfertid tillkommer.

Torsdag – Dag 4 – Vilodag / Aktivitet

Passa på att nyttja de stora shoppingmöjligheter som Andorra erbjuder med en dag på stan. Andorra la Vella är Europas högst belägna huvudstad (1 023 möh) och här finns ca 2000 butiker till ert förfogande.

Möjlighet att prova andra aktiviteter så som golf på Europas högst belägna golfbana, spabesök på thermalbad eller adrenalinaktiviteter så som canoying eller via ferrata erbjuds också denna dag (avgift tillkommer).

Fredag - Dag 5 -  7 sjöar  

Dagen börjar med en kort bussresa till området Grau Roig . Vi befinner oss till en början mitt i det mäktiga skidsystemet Grandvalira, och vandrar upp genom ett vackert skogsparti för att sedan börja vår jakt på de sju sjöarna som är utspridda i ett landskap av granitblock och bergsblommor, omringat av majestätiska bergstoppar. Vi avnjuter vår lunch vid en av sjöarna för att sedan fortsätta vår färdled som tar oss förbi vattendrag formade efter glaciärerna. På vägen ner så letar vi spår efter murmeldjur som ofta syns i området.

Lugn grupp:
Höjdskillnad: 485 m
Vandringslängd: 6 km
Högsta punkt: 2585 m

Snabb grupp:
Höjdskillnad: 740
Vandringslängd: 9 Km
Högsta punkt: 2840 m

Ca-tider under dagen: Vandring ca kl 09-16.
Denna dag tillkommer transfer till och från vår utgångspunkt för vandringen, ca 15 minuters bussresa.

Lördag - Dag 6 – Tristaina-dalen

Vi tar oss med buss till den nordvästra delen av Andorra som är den del av landet som får mest snö under vintersäsongen vilket medför att vi vandrar i ett landskap med snötäckta toppar. Vi stannar och äter vår medtagna picnic vid en platå överskådande tre glaciärsjöar, de intagande Tristaina-sjöarna

Lugn grupp:
Höjdskillnad: 300 m
Vandringslängd: 5 km
Högsta punkt: 2500 m

Snabb grupp:
Höjdskillnad: 350 m
Vandringslängd: 10 Km
Högsta punkt: 2550 m

Dag 7 – Hemfärd

Våra reseledare hämtar er med buss utanför ert hotell för färd mot Barcelona.