Andorra - Skidparadiset som är både snö- och solsäkert

Om du söker en skiddestination utan liftköer och som erbjuder fantastisk skidåkning, strålande sol, underbar mat till bra priser ska du boka din resa till Andorra i dag!

Andorra
Andorra är idag mest känt för sin otroligt fina och upplevelserika skidåkning, med pister belägna på över 2 500 meters höjd är Andorra således ett utav de mest snö- och solsäkra skidområdena i Europa. Med över 300 soldagar per år så är det bäst att du packar ner solkrämen. Det är också ett taxfree land som erbjuder ett stort utbud av restauranger, barer, och shopping i toppklass. Du kan njuta av kulinariska upplevelser som serveras genom en blandning mellan det franska och spanska köket. Andorra är ett litet land med stora upplevleser som är beläget mellan Frankrike och Spanien i den mäktiga bergskedjan Pyrenéerna.

Grandvalira skidsystem
Grandvalira är det största skidsystemet i Andorra och erbjuder mer än 210 km pist
. Här hittar du pistkartan. Här finns 67 toppmoderna liftar och med 118 nedfarter utformade med olika längd och svårighetsgrader. Storleken på skidsystemet och Pyrenéernas utformning gör att alla skidåkare kan hitta sin egen utmaning, det underlättar också att pisterna är breda och alltid välpreparerade. Här finner du världscupsbackar för slalom och storslalom, även världscupen i flygande kilometern går här varje år. Liftsystemet har kapacitet för över 100 000 personer i timmen vilket gör att liftköer är mycket ovanligt! Det finns mycket bra offpiståkning och många områden kan du nå med lift, även flertalet stora funparks finns för den som vågar. Under den starka solen kan du avnjuta en underbar måltid på någon av de 40-talet restaurangterasser som är belägna uppe i det fantastiska skidsystemet.

Vallnord skidsystem
Skidområdet Vallnord består av nära 100 km pistlängd. Området är uppdelat i två system; Arcalís och Arinsal/Pal, där varje system har sin speciella karaktär.

Upplevelser & aktiviteter
Från samtliga skidorter kan du enkelt ta dig till huvudstaden Andorra la Vella med buss. Det tar ca 20 min från El Tarter och 25 min från Soldeu. I Pas de la Casa finns ett stort utbud av shopping men vill du in till huvudstaden tar det ca 45 minuter. I Andorra la Vella finns det över 2000 taxfree butiker att shoppa runt i och behöver du fylla på med energi så finns det många riktigt trevliga restauranger och barer. Om du befinner dig i huvudstaden under din vistelse så rekomenderar vi även ett besök på Caldea – Europas största termalbadsanläggning där det friska vattnet fyller ut mer än 2000 m² av inomhus och utomhuspooler, bubbelbad, vattenfall och romerska bad.

Om du söker mer upplevelser och aktiviteter under din resa erbjuds bland annat helikopterskidåkning, paragliding, hundspann, skotersafari, igloohotell, offpistskidåkning och isgocart samt arrangemang som Quality Travels guider arrangerar exklusivt för våra gäster. Grandvaliras skidskola  har fått flera kvalitetsutmärkelser. Med ett liftkort har ni tillgång till hela området och ni tar er enkelt igenom systemet. Byarna El Tarter, Soldeu, Canillo, Grau Roig och Pas de la Casa tillhör Grandvaliras skidsystem. La Massana tillhör Vallnord skidsystem. Bokning av liftkort hjälper vi på Quality Travel dig med så att du får de bästa priserna, i många fall får du då ditt liftkort redan på transferbussen så att du slipper köer och onödig väntetid när du väl kommer fram. 

Quality Travel tar hand om dig
Vi på Quality Travel är otroligt stolta över våra svenska guider som finns på plats för din trygghet, de har också alltid nyttig information och bra tips på restauranger och annat intressant som du kan göra under din vistelse. Våra guider möter dig på flygplatsen och finns sedan tillgängliga under hela din resa och bjuder bland annat alla våra gäster på pistvisning och våra bästa smultronställen, samt andra förmåner under veckan. De annordnar utflykter och andra trevliga arrengemang, allt för att du ska kunna koppla av och njuta av din upplevlese av Andorra

Prisexempel för Andorra:

  • 3 rätters middag: från 15 €
  • 1 flaska bra Rioja på restaurang: 10-12 €
  • Afterski: 2 för 1 stor stark: 5 €
  • Enklare lunch i backen från 7 € till gourmélunch från 13 €
     

Snabbfakta om Andorra

Storlek: 468 km²
Valuta: Euro
Språk: Katalanska, Spanska, Engelska, Franska och Portugisiska
Befolkning: ca 70 000 invånare
Soldagar per år: ca 300 dagar
Övrigt: Tax-free område

Andorra la Vella och hotell

I Andorras huvudstad, Andorra la Vella finns det över 2000 taxfree butiker att shoppa runt i och behöver du fylla på med energi så finns det många riktigt trevliga restauranger och barer. Där kan du även besöka Caldea – Europas största termalbadsanläggning där det friska vattnet fyller ....Läs mer »

Grandvalira skidsystem

Ladda ner en stor pistkarta över Grandvalira skidsystem här. Grandvalira är det största skidsystemet i Andorra och utgör mer än 210 km pist. Här finns 67 toppmoderna liftar och med  118 nedfarter utformade med olika längd och svårighetsgrader kan alla skidåkare hitta sin egen favorit och utmaning. ....Läs mer »

Vallnord

Skidområdet Vallnord består av ca 100 km pistlängd. Området är uppdelat i två system; Arcalís och Arinsal/Pal, där varje system har sin speciella karaktär. Klicka här för pistkarta! Arinsal/Pal: Här finns bra och välpreparerade backar. Du finner även barnens egen ....Läs mer »