Skip to main content

Shopping i Andorra

Andorra la Vella är huvudstaden i Andorra, här finner ni det största utbudet av shopping och restauranger. Shopping i staden erbjuder allt från små trevliga märkesbutiker till stora gallerior. Tre av de största och populäraste galleriorna är Pyrénées, Escaldes och Illa som alla är fyllda med allt från elektronik och kläder till accessoarer och välsorterade delikatessvaror.

Exempel: 1liter Jameson whiskey kostar ca 10€. Kläder är ca 20% billigare än i Sverige.

I staden Pas de la Casa finner ni också ett stort utbud av shopping och många fransmän gör besök för billig tax-free shopping. Det är dessutom något billigare i Pas de la Casa jämfört med huvudstaden och de flesta andra byar.

De flesta affärer och butiker i Andorra har öppet ca 10:00-13:00, många stänger för siesta (ca 13:00-16:00) och öppnar åter ca 16:00-20:00. Tiderna varierar då mindre butiker ofta har egenkomponerade öppettider och de större köpcentren har öppet hela dagen. 

Det finns mycket enkla bussförbindelser från Canillo, El Tarter, Soldeu,  Pas de la Casa och La Massana till Andorra la Vella. Bankomater finns i alla byar utom Grau Roig.

Se mer information i den välkomstbroschyr som delas ut av våra guider vid ankomst!