Skip to main content

Baqueira-Beret

Vi lanserade vår nyhet Baqueira/Beret vintern 2019 och det har blivit en riktigt stor succé med supernöjda resenärer.

Hela 165 km härlig pist i storslagen natur… och tro inte att det är att det är blaskig, varm spansk snö du åker i… utan här åker du i torr pudersnö i välpreparerade fantastiska pister! Här kan du ladda ner pistkartan >>

Du finner långa och breda backar men ändå med stora offpistmöjligheter för den som önskar. Genomgående väldigt få liftköer, ibland helt obefintligt. Detta är ett skidområde som passar alla kategorier av skidåkare.

Baqueira/Beret är uppdelat i 3 sektorer: Baqueira, Beret och Bonaguia, allt sammanbyggt i ett skidsystem.  

Detta är ett riktigt bra skidområde med snöklädda bergstoppar så långt ögat når. Det är helt klart i klass med Andorra och Alperna. Oexploaterat och inga liftköer… en upplevelse utöver det vanliga för en skidälskare. Vintern 2017-2018 föll det över 10 m snö, då kan man snacka många puderdagar.

  • Systemet passar utmärkt både för riktigt rutinerade åkare och nybörjare.
  • Högsta åkhöjden ligger på 2 610 möh och fallhöjden ligger på ca 1100 m. Det finns 660 snökanoner.
  • 111 backar totalt varav: 17 svarta, 45 röda, 6 gröna, 43 blå
  • Du finner 25 restauranger/caféer i backen som erbjuder kulinariska spanska delikatesser. Restaurangerna i systemet håller hög standard och erbjuder både utomhus- och inomhusservering.

Längdskidåkning: I Baqueira kan du kombinera både utförsåkning och längdskidåkning. Det finns ett bra längdskidspår på 7 km. Vintern 2018 var Baqueira-Beret värd för FIS OPA Continental Cup Finals och Marxa Beret. Marxa tävligen är en mycket stor tävling som drar över 850 deltagare från hela världen. I längdskidspåren åker man kostnadsfritt! Det går en gratis shuttle buss hela vintern från skidbyn Baqueira till skidbyn Beret där spåret ligger.
Man kan även ta en taxi upp när som helst.

Här kan du läsa mer om skidorten Baqueira och våra utvalda hotell >>

Transfern från Lleida flygplats och från Toulouse flygplats tar ca 2 timmar.

Foton: ©Baqueira Beret

Skidorten Baqueira och hotell

8 dagar från 8 795:-

Skidorten Baqueira i Pyrenéerna. I byn Baqueira som ligger på 1 500 m.ö.h finner du våra väl utvalda hotell alla med gångavstånd till kabinbanan. Detta är en lugn by med en skön känsla och du hittar flertalet mysiga restauranger med bra standard. Du finner även flera hotell- och lägenhetsbyggnader. Att Baqueira håller hög kvalité kan du förstå eftersom det är här den spanska kungafamiljen åker skidor. Är du på jakt efter grymt nattliv så är denna by kanske inte för dig, men det finns en nattklub...Läs mer