Skip to main content

Baqueira-Beret

Baqueira/Beret är Spaniens största skidsystem som erbjuder fantastisk skidåkning och en storslagen natur. Här är du omgiven av Pyrenéernas magnifika bergskedja. Tro inte att det är blaskig, varm spansk snö du åker i, utan här åker du i torr pudersnö och välpreparerade pister. Du finner långa och breda backar och även stora offpistmöjligheter. Genomgående väldigt få liftköer, ibland helt obefintligt. Detta är ett skidområde som passar ala katergorier av skidåkare.

Baqueira/Beret är uppdelat i 3 sektorer: Baqueira, Beret och Bonaguia, allt sammanbyggt i ett skidsystem.  

Här kan du ladda ner pistkartan >>

Detta är ett riktigt bra skidområde med snöklädda bergstoppar så långt ögat når. Det är helt klart i klass med Andorra och Alperna. Oexploaterat och en upplevelse utöver det vanliga för en skidälskare.

  • Systemet passar utmärkt både för riktigt rutinerade åkare och nybörjare.
  • Högsta åkhöjden ligger på 2 610 möh och fallhöjden ligger på ca 1100 m. Det finns 660 snökanoner.
  • 111 backar totalt varav: 17 svarta, 45 röda, 6 gröna, 43 blå
  • Du finner 25 restauranger/caféer i backen som erbjuder kulinariska spanska delikatesser. Restaurangerna i systemet håller hög standard och erbjuder både utomhus- och inomhusservering.
  • Under veckan erbjuder vi vinprovningsafton, pincho-potekväll - vi besöker mysiga barer och njuter av utsökta små pintxos med passande dryck, och andra trevliga arrangemang.

 

Längdskidåkning: I Baqueira kan du kombinera både utförsåkning och längdskidåkning. Det finns ett bra längdskidspår på 7 km. I längdskidspåren åker man kostnadsfritt! Man tar sig med buss eller taxi från skidbyn Baqueira till skidbyn Beret där spåret ligger.
 

Här kan du läsa mer om skidorten Baqueira och våra utvalda hotell >>

Transfern från Lleida flygplats och från Toulouse flygplats tar ca 2 timmar.

Foton: ©Baqueira Beret

Skidorten Baqueira och hotell

Skidorten Baqueira i Pyrenéerna. I byn Baqueira som ligger på 1 500 m.ö.h finner du våra väl utvalda hotell alla med gångavstånd till kabinbanan. Detta är en lugn by med en skön känsla och du hittar flertalet mysiga restauranger med bra standard. Du finner även flera hotell- och lägenhetsbyggnader. Att Baqueira håller hög kvalité kan du förstå eftersom det är här den spanska kungafamiljen åker skidor. Är du på jakt efter grymt nattliv så är denna by kanske inte för dig, men det finns en nattklub...Läs mer