Skip to main content

Kerala och resorten

Kerala i södra Indien har ett behagligt och jämnt klimat året om. Här finner man frodig grönska, mangoträd, planteringar av olika dess slag. Helt enkelt en annorlunda delstat med vackert landskap. Kerala kallas ofta för ”god's own country”. 

Kerala är en liten delstat i Indien med en yta lite större än Jämtland, men med betydligt många fler invånarna. Standarden här är högre än på många andra orter i Indien. Kerala har landets lägsta barndödlighet och läskunnigheten är landets högsta och den ligger runt ca 94 % då genomsnittet i Indien annars brukar ligger på 39%.

Här odlas kryddor, örter och medicinska växter mycket fördelaktigt. Kerala anses därför som ett mecka för ayurvedabehandlingar.

Vi bor på Manaltheeram Ayurveda Resort (som ingår i Somagruppen som har lång erfarenhet av Ayurvedacenters i Kerala och också utbildar terapeuter och läkare i Ayurveda konsten), en mysig, tropisk och grönskande anläggning med härligt läge vid stranden.  Här kan du promenera på den milslånga härliga stranden och ta ett ljummet dopp i  Arabiska Havet och Indiska Oceanen. Njut av sol och värme och få en härlig solbränna på köpet.

På Manaltheeram finns flera olika rumskategorier att välja mellan: Standard rum, Kerala House, Garden Cottage och Special Cottage. (cottage=bungalows) Mysigaste boendet tycker vi är deras Garden och Special Cottage som har vacker utsikt mot trädgården/havsutsikt. Dessa boenden har takfläkt, myggnät, fräscht badrum och en liten uteplats med hängmatta. Finns även några få bungalows med Air Condition. På området finns även en pool där du kan ligga och sola och njuta av det härliga klimatet.

Resorten har vunnit många priser, både Internationella och Nationella utmärkelser. Den största utmärkelsen är nog ”Green Leaf” som är den främsta graderingen av ayurvediska centers  utdelat av Department of Tourism, Government of Kerala.

Självklart erbjuds här mycket bra ayurvedabehandlingar som består av ca 20 erfarna läkare och ca 80 skickliga terapeuter i ett center med mysiga rogivande behandlingsrum.

På resorten finns även en yogasal, ayurvedashop, liten skönhetssalong, smyckes- och pashminasjal butik samt restaurang där ayurvedisk kost serveras i form av buffé och även specialmeny. Du kan även beställa grillad fisk och skaldjur mot tillägg. Då fokus ligger på ayurveda och tanken att man ska rensa ut gifter mm ur kroppen så är det främst smoothies, örtte, kaffe och örtvatten som serveras som matdryck.

Kontakta oss
Adress:
Quality Travel of Scandinavia AB
Storgatan 20
35231 Växjö, Sweden, Org.nr 556783-8726