Skip to main content

Parkinformation

Lake Manyara National Park

Lake Manyara deklarerades som Nationalpark 1960 och ligger ca 126 km väster om Arusha. En perfekt start på ett safariäventyr. Parken är mest känd för sina trädklättrande lejon samt sin stora elefantpopulation, är man fågelintresserad så kan man hitta över 400 unika arter runt sjön Manyara och däribland tiotusentals rosa Flamingos, Pelikaner och Storkar.

Serengeti National Park

Kanske den mest mytomspunna safariparken i världen. Den blev nationalpark redan 1929 och är nästan 10 gånger så stor som Masai Mara vilket motsvarar ungefär Belgiens storlek. Tillgången på djur, naturens skiftningar, migrationen och destt storskalighet gör att många anser att detta är den optimala platsen för safariupplevelser.

Ngorongoro kratern

Ligger ca 180 km väster om Arusha på en höglandsplatå. I och runt området lever vilda djur i symbios med Maasajer och deras boskap. Kraterns botten är en fullständigt unik plats och det finns ingen motsvarighet i världen. Ingen annan plats kan erbjuda ett sådant utbud av vilda djur på så koncentrerad yta. Sedan 1959 har denna bevarade unika miljö levt i harmoni med vilda djur, urbefolkning och turister.

 

Kontakta oss
Adress:
Quality Travel of Scandinavia AB
Storgatan 20
35231 Växjö, Sweden, Org.nr 556783-8726