Skip to main content

São Tomé och Príncipe upplevelser

I São Tomé och Príncipe är naturen den absolut största upplevelsen. Regnskogen är fylld av frukter, kryddor, och örter som växer helt vilt. Intressanta vandringar med våra lokala guider kan avslutas vid foten av ett högt vattenfall. Ett svalkande dopp i den naturliga poolen nedanför rekommenderas.

Med en liten båt kan man se öarna från havet. Med snorkel och cyklop kan man samtidigt njuta av vackra fiskar runt korallreven. Vid rätt tid på året kan man se både valar, delfiner och havssköldpaddor.

Ekvatorn går igenom landet. På den lilla ön Rolas kan man stå med en fot på södra halvklotet och den andra på norra. En mosaik platå visar var linjen passerar. Samtidigt kan man njuta av en vacker utsikt över ön och de vita ständerna.

Läget vid Ekvatorn gör att medeltemperaturen i både vattnet och luften ligger runt 28-31 grader året om, optimalt för snorkling och långa simturer i det kristallklara vattnet. Var man än befinner sig är det aldrig långt till en strand. Många av stränderna ligger dolda från insyn så det är lätt att hitta en egen vik med guldgul eller vit sandstrand. Det är befriande fritt från strandförsäljare, Jetskis och massturismens påverkan.

Den lokala marknaden i São Tomé och Príncipe är värt ett besök. Som på många marknader i Afrika kan man köpa det mesta. Kläder, fisk, smycken och mycket annat säljs i en sagolik blandning bland de färgrika stånden.

Hösta punkt är Pico de Sao Tomé med 2 024 meter vilket är mäktigt då ön inte är större än 50 km x 30 km.

Ni kanske har hört talas om Kalle och chokladfabriken? I São Tomé och Príncipe finner ni Claudio Corallo och chokladfabriken!

1992 flyttade Claudio till São Tomé och Príncipe och började odla kakao. Genom olika tester fann han att den naturliga bitterheten i kakao orsakades av bland annat bearbetningsfel så han bestämde sig för att bygga ett laboratorium för rostning av kakaobönor. Detta resulterade i att han kunde producera en produkt med hög kvalité och som ansågs vara världens bästa choklad. Han styrde hela produktionsprocessen från träd till bord. Denna fabrik finner ni i huvudstaden och här får man verkligen en känsla av hur vacker staden måste varit under kolonialtiden.

Det man saknar i infrastruktur tar man igen med god mat, vänliga människor och fantastiska stränder. Läs mer om våra utvalda hotell här >>

 

Kontakta oss
Adress:
Quality Travel of Scandinavia AB
Storgatan 20
35231 Växjö, Sweden, Org.nr 556783-8726