Skip to main content

Inför Safari resan

Vi erbjuder flyg från Arlanda och Kastrup. Bagageregler är beroende på flygbolag. Notera exakta regler gällande ditt flyg på din bokningsbekräftelse.

Flyg med mindre och lättare flygplan. (Inrikesflyg Tanzania-Zanzibar)

Att flyga till eller från en airstrip är en häftig flygupplevelse. De mindre planen flyger på lägre höjd och möjliggör en häftig närhet till djur och natur.

Cessna Grand Caravans är mest använda för dessa flygningar då de är riktigt bra lämpade för bush förhållanden. Notera att max bagagevikt för dessa flyg är 15 kg. Vi rekommenderar så kallade softbags för dessa flygningar på grund av begränsad lastkapacitet.

Transfers på Zanzibar

Efter att ni hämtat ert bagage vid bagagebandet fyller ni i ett inresedokument och lämnar det vid emigration.  Utanför flygplatsen väntar vår chaufför med er namnskylt eller Quality Travel skylt. Chauffören tar er med en AC minibuss till ert bokade hotell eller till er bokade utflykt.

Särskilda villkor för Tanzania och Zanzibar

Ibland kan man tvingas byta lodge på grund av väderförhållanden eller andra säkerhets skäl. Vi förbehåller oss rätten att  besluta om sådana ändringar om det är absolut nödvändigt. Likvärdigt alternativ erbjuds.

Visum

De flesta nationaliteter måste söka visum för inresa till Tanzania. Detta kan sökas på Tanzanias ambassad i Stockholm. Vi kan informera om senaste uppdateringen rörande visumansökan.  Vi rekommenderar att ni söker visum innan avresa från Sverige även om det finns möjlighet att ansöka vid ankomst. Ditt Tanzania visum gäller även för inresa till Zanzibar, endast en inreseblankett skall fyllas i.

Hälsa

Kontakta er sjukvårdscentral för rådgivning gällande dina behov. Det förekommer Malaria i området och därför rekommenderas malaria tabletter. Tänk på att långbyxor och tröjor med lång ärm minskar risken att få myggbett. För besök på Zanzibar rekommenderas även Gula febern vaccin.

Betalning/bokningsbekräftelse (deltagarbevis)

Alla priser anges i kronor. Efter beställning av resa får du ditt deltagarbevis. Detta skickas till din e-postadress om inget annat avtalas. Anmälningsavgift på 10 000 kr ska vara oss tillhanda senast 7 dagar efter bokningen. När anmälningsavgiften är betald har resenären godtagit samtliga av de villkor som tillämpats för resan och därmed är anmälan bindande. Tillsammans med anmälningsavgiften betalas eventuellt avbeställningsskydd. Slutbetalning och sista betalningsdag för denna står på deltagarbeviset. Observera att OCR nr alltid skall anges vid betalning till bankgiro. Här kan du betala med VISA eller Mastercard.

Övrigt

Utrustning/klädsel för safari: Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Undvik kornblå klädsel under safarin. Bekväma skor, kamera, kikare, solskydd, solglasögen, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och gärna en liten ficklampa om du har.

Fotografering: Under en safari får du se de vilda djuren i sin rätta miljö. En bra kamera är därför ett måste! En bra kikare med förstoringsgrad 8–10 rekommenderas också.
 

Kontakta oss
Adress:
Quality Travel of Scandinavia AB
Storgatan 20
35231 Växjö, Sweden, Org.nr 556783-8726