Skip to main content

2019-06-14: Alla flygresor med Quality Travel klimatkompenseras!

Från och med 1 maj 2019 har Quality Travel valt att CO2 kompensera alla flygresor.

Quality Travel samarbetar med Green Seat som är del av Climate Neutral Group som är medlem i ICROA (The International Carbon Reduction and Offset Alliance).

”Vi på Quality Travel tycker att flyget och flygresor fyller en viktig funktion både för privat- och affärsresenären. Våra resenärer får möjligheten att upptäcka nya länder och kulturer vilket ökar förståelsen för hur andra människor lever. Det ger nya insikter och dialoger som kan förebygga fördomar och kanske till och med förhindra konflikter, stora som små. Flyget skapar också arbetstillfällen och ekonomisk utveckling i länder som, av olika skäl, inte har det lika välbeställt som vi har det. Vi har dock ett ansvar att se till att det vi erbjuder får ett så litet avtryck som möjligt på vår vackra jord, säger Ulf Östmark, VD”

Klimatkompensationen är inget val eller extra kostnad som faller på varje enskild resenär, utan Quality Travel står för detta.

Kompensationen sker för närvarande genom projekt som ger mer användning av kol spisar i Afrika, utbyggnad av vindkraft i Indien samt biogasproduktion i Afrika. Samtidigt får människor i Afrika och Asien betydligt bättre levnadsförhållanden vilket också är värdefullt. Vi känner att vi därmed även gör en humanitär insats, menar Ulf Östmark. 

Kontakta oss
Adress:
Quality Travel of Scandinavia AB
Storgatan 20
35231 Växjö, Sweden, Org.nr 556783-8726