Skip to main content

Lägesrapport från Andorra

Andorravänner!

Jag vet att många av er har planer på en skidresa till Andorra i vinter och jag vill med detta brev ge er en nulägesrapport.

All personal och lokalbefolkning testade
Vi reste helt nyligen ner till Andorra för att träffa våra partners och samtidigt se hur man på plats löser säkerheten runt Covid -19.

Inledningsvis kan vi rapportera att Andorras invånare är i nuläget världens näst mest testade befolkning med 177,9% av invånarna testade (några vid flera tillfällen). Man menar att Andorra därmed är en av de säkraste destinationer man kan besöka. Den höga andelen testade kommer att fortsätta i takt med att all säsongspersonal nu anländer. All personal kommer dessutom att testas löpande under säsongen.

Munskydd
Under vår vistelse fick vi följa de lokala reglerna om munskydd i offentliga miljöer. Känns ovant första stunden, sedan glömmer man och det känns rätt ok. Samma regler gäller på flygplatserna och på busstransfern.

På grund av färre flygavgångar är det så lite folk på flygplatserna att tiden från incheckning till att man passerat säkerhetskontroll och fram till gaten bara tog ett par minuter.

I skidbacken kommer man ej kräva munskydd, endast i eventuell liftkö och i liften.
På restaurangerna har man munskydd när man rör sig i lokalen men tar av när man sitter och äter. Restaurangerna har nu färre sittplatser och många har bytt ut sin buffé till bordsservering eller ”assisterad” buffé. Några hotell har förlängt öppettiderna.

Trygghet
Är du sugen på en skidresa i vinter så bokar du tryggt med oss. Vi följer paketreselagen och uppfyller Resegaranti depositionerna hos Kammarkollegiet.

Vi ser fram emot en magisk säsong med fortsatt hög service, säkerhetsnivå och fantastisk skidåkning mest troligt utan liftköer då man kommer ha hela skidsystemet öppet!

Välkomna till Andorra!
Ulf Östmark, VD