Skip to main content

Reseinformation gällande Covid-19

Grandvalira skidsystemImage: Grandvalira skidsystem

Res tryggt med Quality Travel i vinter!

Senast uppdaterat 2022-04-06

Det är upp till varje enskild resenär att undersöka vad som gäller specifikt för sin egen situation. Vi rekommenderar att besöka följande hemsidor för aktuell inreseinformation:
>> Sveriges Ambassads reseinformation för Spanien
>> Andorras turistbyrå

Information gällande vad som krävs vid inresa i Andorra/Spanien i dagsläget:
(
Barn under 12 år omfattas ej av inresekraven)

 • Från och med den 6 april är det inte längre obligatoriskt att fylla i en hälsodeklaration inför inresa till Spanien förutsatt att man har ett giltigt vaccinationsbevis. Samtliga resenärer som kommer till Spanien måste kunna visa upp ett giltigt vaccinationspass. Har man inte ett giltigt EU vaccinationspass måste en hälsodeklaration tidigast 48h innan ankomst till Spanien fyllas i. Har man inte ett giltigt vaccinationspass måste man tillsammans med hälsodeklarationen kunna visa upp ett negativt PCR eller antigen test eller ett återhämtningsintyg som visar att man tillfrisknat efter Covid-19 infektion. När deklarationen är ifylld genereras en QR-kod som du kan behöva visa upp vid incheckning samt ankomst till Spanien. Mer information om inresebestämmelserna och hälsodeklarationen finner du här Spain Travel Health https://www.spth.gob.es/.

 • Alla passagerare som fyllt 12 år som reser in till Andorra/Spanien behöver visa upp följande: Bevis på komplett vaccination mot covid-19 senast 14 dagar före inresa är ett krav i dagsläget. fått gå mer än 270 dagar efter att andra dosen togs om vaccinationsbeviset skall anses som giltigt. Efter 270 dagar kräver Spanien att det framgår av vaccinationsbeviset att man fått en påfyllnadsdos. inteFrån 1:a februari så har Spanien krav på att det

Inget giltigt vaccinationsbevis? Fyll i hälsodeklaration tidigast 48h innan ankomst. >> https://www.spth.gob.es/

Du som resenär är själv ansvarig för att uppfylla kraven som begärs och att hålla dig uppdaterad vad som gäller inför din resa och vid resans avgång. Säkerställ att du har alla nödvändiga dokument för din resa. Flygbolaget har till uppgift att kontrollera dina uppgifter redan vid avresa, saknas något så nekas man ombordstigning och ingen ombokning eller avbokning kan göras.

Se vår manual för inreseformuläret här >>

Inget vaccinationsbevis? Då behöver du ett av följande:

 • Ett negativt testresultat i NAAT-test (t. ex PCR) (max 72 h gammalt vid inresa) eller av EU godkänt antigentest (max 24 h gammalt vid inresa).
 • Alternativt ett intyg på genomgången covid-19 infektion max 180 dagar gammalt.

Covidpass/Vaccinationsbevis
Det kan enkelt laddas hem med hjälp av sin e-legitimation här >> covidbevis.se
Man klickar på "hämta vaccinationsbevis", loggar in med sin e-legitimation och antingen sparar beviset i sin telefon, på datorn eller skriver ut det.
Om du inte har någon e legitimation kan du beställa ett covidpass via en blankett på E hälsomyndighetens webbplats.

Vi på Quality Travel vill att våra resenärer ska känna sig trygga med att boka sin skidresa och vi vill därför informera om de främsta fördelarna med att boka en paketresa med oss.

 • Om du köper en paketresa med Quality Travel är du skyddad under paketreselagen och våra resegarantier och försäkringar som vi ställt till Kammarkollegiet.
 • Om UD utfärdar en avrådan för ditt aktuella resmål, om landets gränser är stängda, eller om hela skidsystemet är stängt på grund av Covid-19, så får du dina pengar återbetalade av oss.

  Om inget av ovanstående inträffar så kommer du i väg på din efterlängtade skidresa!
   
  • Om du ändå skulle vilja avboka din resa efter 1 oktober och UD inte har någon avrådan till berört resmål, gränserna är öppna och skidsystemet är öppet, då gäller våra ordinarie avbokningsregler>>
  • Vi har återbetalat alla aktiva bokningar med resor till Andorra och Baqueira som inte gått att genomföra på grund av Covid-19.

Reseförsäkring Plus- nu med karantänsskydd!
I dagsläget finns det inga karantänsregler gällande Covid-19. Som vanligt rekommenderar våra reseexperter att man ser över sitt försäkringsskydd vid bokning av en resa. Nytt för i år är att vi tillsammans med vår försäkringspartner Solid Försäkring erbjuder reseförsäkring med karantänsskydd. Detta innebär att man som resenär får ersättning från försäkringen om man skulle bli satt i karantän under sin resa på grund av bestämmelser från lokala myndigheter. Karantänsskyddet ingår i reseförsäkringen när den köps via oss på Quality Travel. Prata gärna med våra reseexperter för att få mer information. Läs mer om våra försäkringar här>>

Avbeställningsskyddsförsäkring:
Om du tecknar vår avbeställningsskyddsförsäkring (som vi erbjuder i samarbete med Solid Försäkring) så gäller bland annat följande:

 • Du eller din försäkrade medresenär blir sjuk innan avresa och kan uppvisa ett läkarintyg där läkaren intygar att du eller din medresenär ej bör resa pga. sjukdom, då får du pengarna tillbaka.
 • Läs mer om våra försäkringar här>>

Stark researrangör
Vi på Quality Travel är en stor aktör i det lilla landet Andorra och vi har i över 10 år hjälpt svenskar att upptäcka detta guldkorn. Vilket innebär att vi har ett stort kontaktnät både på lokal- och nationell myndighetsnivå liksom privata aktörer som bussbolag, hotell, skidsystem etc. Vi kan därför föra en positiv och konstruktiv dialog och vara med och influera olika typer av beslut. Våra resenärers trygghet är det viktigaste för oss och vi kommer vidta alla åtgärder för att ni som gäster ska ha en trygg och behaglig resa.

Quality Travel-Guider
Våra egna guider finns med under hela resan för våra resenärers trygghet och komfort. Självfallet är de även där för våra högt uppskattade pistvisningar samt ger tips och råd så att du som resenär har möjlighet att uppleva Andorra på absolut bästa sätt!