Skip to main content

Reseinformation gällande Covid-19

Grandvalira skidsystemImage: Grandvalira skidsystem

Information gällande resa i förhållande till Covid-19 

Senast uppdaterat 2021-06-14
Den 1 juli lanserar E-hälsomyndigheten i samarbete med Myndigheten för Digital Förvaltning Covidbevis för vaccinationer. Några veckor senare kommer detta att kompletteras med bevis på negativt covid19-test och bevis på tillfrisknande. Covidbeviset kan användas för resor inom Europa. Vid utresa, inresa eller inom ett land i samband med id-kontroll, kan användaren med sitt Covidbevis visa att man uppfyller landets regler.

Så fungerar Covidbevis >>

Boka & res tryggt med oss!
Vi på Quality Travel vill att våra resenärer ska känna sig trygga med att boka sin skidresa och vill därför informera om de främsta fördelarna med att boka en paketresa med oss.

Öppet köp
Vi erbjuder öppet köp t.o.m. 1 oktober för alla resor för vårt ordinarie vinterprogram 2021/2022!

Trygghet
Som en svensk researrangör så har vi nödvändiga säkerheter hos Kammarkollegiet och följer givetvis alltid paketreselagen. Vad det innebär i praktiken är att om Svenska Utrikesdepartementet har en aktuell avrådan för resmålet vid tidpunkten för avresa eller att gränserna skulle vara stängda så får du som resenär full återbetalning av din resa från oss. Vi har återbetalat alla aktiva bokningar med resor till Andorra och Baqueira som inte gått att genomföra på grund av Covid-19.

Quality Travel-Guider
Våra egna guider finns med under hela resan för våra resenärers trygghet och komfort. Självfallet är de även där för våra högt uppskattade pistvisningar samt ger tips och råd så att du som resenär har möjlighet att uppleva Andorra på absolut bästa sätt!

Stark researrangör
Vi på Quality Travel är en stor aktör i det lilla landet Andorra och vi har i över 10 år hjälpt svenskar att upptäcka detta guldkorn. Vilket innebär att vi har ett stort kontaktnät både på lokal- och nationell myndighetsnivå liksom privata aktörer som bussbolag, hotell, skidsystem etc. Vi kan därför föra en positiv och konstruktiv dialog och vara med och influera olika typer av beslut. Våra resenärers trygghet är det viktigaste för oss och vi kommer vidta alla åtgärder för att ni som gäster ska ha en trygg och behaglig resa. 


Reseförsäkring -Nu med karantänsskydd
Som vanligt rekommenderar våra reseexperter att man ser över sitt försäkringsskydd vid bokning av en resa. Nytt för i år är att vi tillsammans med vår försäkringspartner Solid Försäkring erbjuder reseförsäkring med karantänsskydd. Detta innebär att man som resenär får ersättning från försäkringen om man skulle bli satt i karantän under sin resa på grund av bestämmelser från lokala myndigheter. Karantänsskyddet ingår i reseförsäkringen när den köps via oss på Quality Travel. Prata gärna med våra reseexperter för att få mer information.

Kort om den nya försäkringen:
•    Ersätter kostnad för hemresa och eventuella merkostnader, exempelvis om du missar din ordinarie hemresa pga. bestämmelser från lokala myndigheter.
•    Schablonersättning per dag som du skulle behöva sitta i karantän.
•    Ersättning för förlorade semesterdagar.
•    Ny resa om mer än halva resan skulle bli förstörd.
•    Dessutom får du tillbaka upp till 10.000 kr om du omfattas av någon självrisk.