Skip to main content

Reseinformation gällande Covid-19

Grandvalira skidsystemImage: Grandvalira skidsystem

Res tryggt med Quality Travel i vinter!

Senast uppdaterat 2022-12-05

Det är upp till varje enskild resenär att undersöka vad som gäller specifikt för sin egen situation. Vi rekommenderar att besöka följande hemsidor för aktuell inreseinformation:
>> Travel Safe Spanien
>> Andorras turistbyrå

Information gällande vad som krävs vid inresa i Andorra/Spanien från EU/Schengenländer:

Sedan den 2 juni, 2022 har Andorra/Spanien inte längre några inresekrav. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till Spanien (från EU/Schengenländer). Detta gäller alla resenärer oavsett om du är fullvaccinerad eller ej.

I övrigt fungerar allt som innan COVID-19. Butiker och restauranger etc. har öppet som vanligt.

Munskydd:
 Det är fortfarande obligatoriskt att använda munskydd under hela flygresan, från ombordstigning till att du lämnar flygplanet. Det är även krav på munskydd i transferbussen. Ta med egna munskydd för engångsbruk avsedda för medicinsk användning. På plats i Andorra finns inga krav på munskydd (undantag vårdcentral/sjukhus). 

Vi på Quality Travel vill att våra resenärer ska känna sig trygga med att boka sin skidresa och vi vill därför informera om de främsta fördelarna med att boka en paketresa med oss.

  • Om du köper en paketresa med Quality Travel är du skyddad under paketreselagen och våra resegarantier och försäkringar som vi ställt till Kammarkollegiet.
  • Om UD utfärdar en avrådan för ditt aktuella resmål, om landets gränser är stängda, eller om hela skidsystemet är stängt på grund av Covid-19, så får du dina pengar återbetalade av oss. Om inget av ovanstående inträffar så kommer du iväg på din efterlängtade skidresa. Vi har återbetalat alla aktiva bokningar med resor till Andorra och Baqueira som inte gått att genomföra på grund av Covid-19.
     

Reseförsäkring Plus- nu med karantänsskydd!
I dagsläget finns det inga karantänsregler gällande Covid-19. Som vanligt rekommenderar våra reseexperter att man ser över sitt försäkringsskydd vid bokning av en resa. Nytt för i år är att vi tillsammans med vår försäkringspartner Solid Försäkring erbjuder reseförsäkring med karantänsskydd. Detta innebär att man som resenär får ersättning från försäkringen om man skulle bli satt i karantän under sin resa på grund av bestämmelser från lokala myndigheter. Karantänsskyddet ingår i reseförsäkringen när den köps via oss på Quality Travel. Prata gärna med våra reseexperter för att få mer information. Läs mer om våra försäkringar här>>

Avbeställningsskyddsförsäkring:
Om du tecknar vår avbeställningsskyddsförsäkring (som vi erbjuder i samarbete med Solid Försäkring) så gäller bland annat följande:

  • Du eller din försäkrade medresenär blir sjuk innan avresa och kan uppvisa ett läkarintyg där läkaren intygar att du eller din medresenär ej bör resa pga. sjukdom, då får du pengarna tillbaka.
  • Läs mer om våra försäkringar här>>

Stark researrangör
Vi på Quality Travel är en stor aktör i det lilla landet Andorra och vi har i över 10 år hjälpt svenskar att upptäcka detta guldkorn. Vilket innebär att vi har ett stort kontaktnät både på lokal- och nationell myndighetsnivå liksom privata aktörer som bussbolag, hotell, skidsystem etc. Vi kan därför föra en positiv och konstruktiv dialog och vara med och influera olika typer av beslut. Våra resenärers trygghet är det viktigaste för oss och vi kommer vidta alla åtgärder för att ni som gäster ska ha en trygg och behaglig resa.

Quality Travel-Guider
Våra egna guider finns med under hela resan för våra resenärers trygghet och komfort. Självfallet är de även där för våra högt uppskattade pistvisningar samt ger tips och råd så att du som resenär har möjlighet att uppleva Andorra på absolut bästa sätt!