Skip to main content

Reseinformation gällande Covid-19

Grandvalira skidsystemImage: Grandvalira skidsystem

Att världen inte ser ut som vanligt kan vi nog alla enas om och vi förstår att det finns en del frågor och funderingar kring Covid-19. Vi på Quality Travel är en stor aktör i det lilla landet Andorra och vi har i över 10 år hjälpt svenskar att upptäcka detta guldkorn. Vilket innebär att vi har ett stort kontaktnät både på lokal- och nationell myndighetsnivå liksom privata aktörer som bussbolag, hotell, skidsystem etc. Vi kan därför föra en positiv och konstruktiv dialog och vara med och influera olika typer av beslut. Våra resenärers trygghet är det viktigaste för oss och vi kommer vidta alla åtgärder för att ni som gäster ska ha en trygg och behaglig resa. Nedan har vi listat en rad åtgärder som i dagsläget gäller både under resan samt på plats i Andorra.

Transport

Busstransfer:
Väljer man att boka transfer enligt våra ordinarie paketresor så är det endast Quality Travels gäster som befinner sig på bussen tillsammans med vår chaufför och Quality Travels guider. Vi kommer att följa lokala föreskrifter med bland annat reducerade antal platser per buss. Användning av munskydd på bussen är obligatoriskt.
Flyg:
Munskydd skall även användas både på flygplatsen och i flygplanet. Mellan varje flygning desinficerat och städas flyget noggrant. Flygen är utrustade med HEPA filter (High Efficiency Particulate Air). Dessa fångar upp till 99.97% av alla mikrober, tex virus och bakterier. Detta säkerställer en mycket hög luftkvalité. Luften ombord förnyas var 2-3 minut. Personal och passagerare skall bära munskydd utom när man konsumerar mat och dryck. Flygorganisationen IATA visar en rapport att bland 1,2 miljarder passagerare ombord på flyg fanns endast 44 konstaterade fall av Covid-19. Detta motsvarar 1 fall per 27 miljoner flygresenärer.


På plats i Andorra

Hotell:
Nedan följer ett urval av åtgärder som hotellen som vi samarbetar med har gjort.

  • Desinfektions-stationer utplacerade i allmänna ytor som lobby, bar, restaurang etc.
  • Extra städning på rum och allmänna ytor.
  • Ökad desinfektion på kontaktytor som dörrhandtag, bord, trapphandtag, hissknappar med mera.
  • Ökad ventilation i allmänna utrymmen och rum.
  • Praktiska åtgärder för att kunna hålla avstånd i allmänna utrymmen som restaurang, reception etc.   
  • Användning av munskydd är obligatoriskt på alla allmänna ytor dock ej vid bord där mat och dryck konsumeras.

Skidsystem:
Skidsystemet Grandvalira planerar att öppna hela skidsystemet givet att snötillgången tillåter det. Grandvalira har tillsammans med Andorranska myndigheter tagit fram en rad åtgärder för att säkerställa att skidåkare säker och behaglig upplevelse.

  • All personal kommer kontinuerligt att testas för Covid-19 varje vecka genom hela säsongen.
  • Man behöver inte använda munskydd när man åker i pisterna.
  • Ansiktsmask/munskydd ska bäras av samtliga över 6 år i liftar, liftköer och på restauranger. Ansiktsskyddande accessoarer av varumärket BUFF © är också godkänt att använda som ansiktsmask.  
  • Städning och desinfektering av allmänna utrymmen i systemet kommer att genomföras regelbundet.


Reseförsäkring -Nu med karantänsskydd

Som vanligt rekommenderar våra reseexperter att man ser över sitt försäkringsskydd vid bokning av en resa. Nytt för i år är att vi tillsammans med vår försäkringspartner Solid Försäkring erbjuder reseförsäkring med karantänsskydd. Detta innebär att man som resenär får ersättning från försäkringen om man skulle bli satt i karantän under sin resa på grund av bestämmelser från lokala myndigheter. Karantänsskyddet ingår i reseförsäkringen när den köps via oss på Quality Travel. Prata gärna med våra reseexperter för att få mer information.

Kort om den nya försäkringen:
•    Ersätter kostnad för hemresa och eventuella merkostnader, exempelvis om du missar din ordinarie hemresa pga. bestämmelser från lokala myndigheter.
•    Schablonersättning per dag som du skulle behöva sitta i karantän.
•    Ersättning för förlorade semesterdagar.
•    Ny resa om mer än halva resan skulle bli förstörd.
•    Dessutom får du tillbaka upp till 10.000 kr om du omfattas av någon självrisk.