Skip to main content

Reseinformation gällande Covid-19

Grandvalira skidsystemImage: Grandvalira skidsystem

Res tryggt med Quality Travel i vinter!

Senast uppdaterat 2021-09-02

Vi på Quality Travel vill att våra resenärer ska känna sig trygga med att boka sin skidresa och vi vill därför informera om de främsta fördelarna med att boka en paketresa med oss.

 • Vi erbjuder öppet köp t o m 1 oktober 2021. Detta gäller alla våra ordinarie paketresor.
 • Om du köper en paketresa med Quality Travel är du skyddad under paketreselagen och våra resegarantier och försäkringar som vi ställt till Kammarkollegiet.
 • Om UD utfärdar en avrådan för ditt aktuella resmål, om landets gränser är stängda, eller om hela skidsystemet är stängt på grund av Covid-19, så får du dina pengar återbetalade av oss.

  Om inget av ovanstående inträffar så kommer du i väg på din efterlängtade skidresa!
   
  • Om du ändå skulle vilja avboka din resa efter 1 oktober och UD inte har någon avrådan till berört resmål, gränserna är öppna och skidsystemet är öppet, då gäller våra ordinarie avbokningsregler>>
  • Vi har återbetalat alla aktiva bokningar med resor till Andorra och Baqueira som inte gått att genomföra på grund av Covid-19.

Covidbevis
Den 1 juli lanserades E-hälsomyndigheten i samarbete med Myndigheten för Digital Förvaltning Covidbevis för vaccinationer. Covidbeviset kan användas för resor inom Europa. Vid utresa, inresa eller inom ett land i samband med ID-kontroll, kan användaren med sitt Covidbevis visa att man uppfyller landets regler.

Så fungerar Covidbevis >>

Information gällande vad som krävs vid inresa i Andorra/Spanien/Frankrike i dagsläget:

Alla passagerare som fyllt 12 år som reser in till Andorra/Spanien/Frankrike från ett land som klassas som högrisk, inklusive Sverige, * behöver visa upp följande:

 • Ifylld hälsodeklaration tidigast 48h innan ankomst.
 • Bevis på komplett vaccination mot covid-19 senast 14 dagar före inresa är ett krav i dagsläget.
 • Alternativt ett negativt testresultat i NAAT-test (t. ex PCR) (max 72 h gammalt vid inresa) eller av EU godkänt antigentest (max 48 h gammalt vid inresa).
 • Alternativt ett intyg på genomgången covid-19 infektion max 180 dagar gammalt.

Reseförsäkring Plus- nu med karantänsskydd!
I dagsläget finns det inga karantänsregler gällande Covid-19. Som vanligt rekommenderar våra reseexperter att man ser över sitt försäkringsskydd vid bokning av en resa. Nytt för i år är att vi tillsammans med vår försäkringspartner Solid Försäkring erbjuder reseförsäkring med karantänsskydd. Detta innebär att man som resenär får ersättning från försäkringen om man skulle bli satt i karantän under sin resa på grund av bestämmelser från lokala myndigheter. Karantänsskyddet ingår i reseförsäkringen när den köps via oss på Quality Travel. Prata gärna med våra reseexperter för att få mer information. Läs mer om våra försäkringar här>>

Avbeställningsskyddsförsäkring:
Om du tecknar vår avbeställningsskyddsförsäkring (som vi erbjuder i samarbete med Solid Försäkring) så gäller bland annat följande:

 • Du eller din försäkrade medresenär blir sjuk innan avresa och kan uppvisa ett läkarintyg där läkaren intygar att du eller din medresenär ej bör resa pga. sjukdom, då får du pengarna tillbaka.
 • Läs mer om våra försäkringar här>>

Stark researrangör
Vi på Quality Travel är en stor aktör i det lilla landet Andorra och vi har i över 10 år hjälpt svenskar att upptäcka detta guldkorn. Vilket innebär att vi har ett stort kontaktnät både på lokal- och nationell myndighetsnivå liksom privata aktörer som bussbolag, hotell, skidsystem etc. Vi kan därför föra en positiv och konstruktiv dialog och vara med och influera olika typer av beslut. Våra resenärers trygghet är det viktigaste för oss och vi kommer vidta alla åtgärder för att ni som gäster ska ha en trygg och behaglig resa.

Quality Travel-Guider
Våra egna guider finns med under hela resan för våra resenärers trygghet och komfort. Självfallet är de även där för våra högt uppskattade pistvisningar samt ger tips och råd så att du som resenär har möjlighet att uppleva Andorra på absolut bästa sätt!